måndag 11 mars 2013

Första tävlingen för året.

Första tävlingen för året kan vi summera på följande sätt:

3 starter på två dagar. 2 felfria rundor. 1 lagseger = Godkänt. 

Bästa rundan var den på lördagen, 110 med över 40 starter. Felfri och ett bra flyt. Kändes lite stark, men det var överlag positivt för hon tog tag i alla hinder hon såg, från alla håll!

Första starten på söndagen var åter igen en 110 runda. Inte fullt lika mycket starter. Fick dåligt med tid till framridningen, som var grötig och liten. Bella blir så sjukt spänd, även jag. Väl inne på banan så hoppade hon dock väldigt bra. Kändes mycket lugnare än dagen innan och det var ett jämnt tempo, kanske något för lugnt? Vi fick tyvärr ett stopp på hinder nummer 7, pga en dålig väg, korsgalopp och inga ben från ryttaren.

Sedan var det dags för lagklassen. Tanken var ju att vi skulle starta med 4 hästar. Men då Stellas Rita var varm, halt och öm i ett bakben på söndagsmorgonen så fick vi gå på 3 ekipage.
Först trodde vi att man var tvungen att ställa upp med både junior och youngrider. Och då hade jag fått ställa Bella till förfogande. Då hade Stella (junior) fått starta med henne, plus att ev. Camilla varit tvungen att  packa in hennes häst och åka upp. Men det visade sig att om man red på 3 ekipage så kunde man ta bort JR eller YR. Så det blev Annie (YR), Anna och jag som fick starta. MEN en ryttare var dock tvungen att rida på 110, som om en junior hade varit med. Och det passade ju egentligen mig och Bella mycket bra. Så vi tog den svängen! ;-)

Och det gick ju mycket bra för laget, vi vann första omgången! Så nu väntar nästa omgång i Sundsvall i slutet på juni. Och innan dess är nog detta lag ännu vassare! Så roligt att rida med dessa fantastiska tjejer! Och vår lagledare Linda - Vilken klippa! Cool, saklig och väldigt positiv människa! Jag vill ha med mig henne på alla tävlingar framöver, lagtävling eller ej! ;-)


Foto: Marlene Tillqvist 

Vill även tacka alla engagerade människor i helgen! Alla som följde med och hjälpte till! Det är ju guld värt.. 

Sedan hon som åkte upp för att titta på sina kompisar som tävlade, men missade deras ritter för att hon stod i omklädningsrummet i ridsportsbutiken och provade ridbyxor. Jag försöker finna ett bra ord här, men det är lite svårt. Tur att ridbyxorna passade iallafall! Man ska aldrig missa chansen att göra ett fynd! Även om ens kompis tävlar i division 1 i laghoppning just då  ;-). 

Nu får Bella ta igen sig idag - jag ska på Jumpclub clinic - och sen är det full fart igen imorgon! Nu är det ju dock 3 veckor till nästa tävling. Samma ställe - umeå. 

Det tåls att sägas igen: Bella...vilken underbar häst. 





1 kommentar:

  1. Vilken kanonstart på säsongen! Hoppas den fortsätter på den inslagna vägen!

    SvaraRadera